Theresia Geeft!
FOTO’S
 
FLYERS
 

Brabants Dagblad
15 december 2021

Brabants Dagblad
Stadsnieuws
18 december 2021
Stadsnieuws
persbericht
11 december 2021
persbericht
Tilburgse wijk Theresia draagt de stichting ‘Broodnodig’ warm hart toe
 
Theresia Geeft!

‘Theresia Geeft!’

   De Tilburgse wijk Theresia ondersteunt de drukbezochte voedselbank aan de Stedekestraat in Tilburg met een hartverwarmende kerstactie. De ‘Stichting Broodnodig’ (voorheen Pater Poels) zorgt al jaren voor de eerste levensbehoefte van de mens: brood. De stichting bereikt zo’n 600 huishoudens, elke week staan zo'n 200 mensen in de rij om gebruik te maken van de voedselhulp. Iedereen die het nodig heeft en er aanklopt, krijgt brood en ander eten. Niemand gaat met lege handen weg. In deze koude decembermaand kunnen deze huishoudens iedere hulp goed gebruiken.

   Deze maand ontvingen buurtbewoners van de wijk Theresia een uitnodiging voor deelname aan een inzamelingsactie voor de voedselbank. Iedereen die zich aanmeldde ontving een doos met het verzoek die te vullen met een ‘hartverwarmende’ inhoud. Alles wat een mens kan verwarmen was welkom, een nauwelijks gedragen winterjas, handschoenen, dikke sokken, een spelletje, speelgoed, waspoeder, shampoo, badhanddoeken, enzovoorts. Kortom, alles dat voor velen vanzelfsprekend is, maar dat sommigen in onze samenleving zich nauwelijks kunnen veroorloven.

   Afgelopen donderdag 23 december was het zover. Honderden buurtbewoners kwamen hun goedgevulde dozen afgeven bij de voedselbank op de hoek Stedekestraat – Wilhelminapark. Ook hadden een aantal bedrijven zich bij deze hartverwarmende actie aangesloten. Het was een waar feest en dat zal het de komende weken ook nog zijn. Het aantal giften was werkelijk overweldigend. Dankbare bezoekers van de voedselbank, een dankbare Hülya Özdemir en de hardwerkende vrijwilligers van de ‘Stichting Broodnodig’, dankbare organisatoren en de talrijke buurtbewoners die dit alles mogelijk maakten.

   Hülya Özdemir die samen met vrijwilligers de voedselbank runt: “Dit is een hartverwarmende actie uit de wijk. Een goede band met de buurt is uiterst belangrijk, onze vrijwilligers en bezoekers voelen zich welkom. Het is een fijne wijk, hier ben ik ook opgegroeid.” ‘Broodnodig’ heeft het niet altijd even gemakkelijk: “Onze activiteiten worden niet gesubsidieerd, alles moet uit giften en donaties komen.”

   ‘Theresia geeft!’ is een initiatief van de buurtbewoners Dorith van der Lee en Marjo Dirks, in samenwerking met Lawless&Lotski, Kaat van der Weide en Marionne Joosten. Het project wordt ondersteund door de Wijkraad Theresia. Dorith van der Lee: “Als je dagelijks die rij wachtenden in de kou ziet staan dan ga je wel nadenken. Dit kan eenieder overkomen. Samen met de kerstgedachte kwamen wij tot deze actie.”
 

Theresia geeft
 

Brabants Dagblad
24 december 2021

Brabants Dagblad
flyers
Lawless&Lotski
Theresia Geeft!
stickers dozen
Theresia Geeft!
 
Bureau Dorith' | Dorith van der Lee | Stedekestraat 15A | 5041DM Tilburg NL | tel: (+31) (0)13 5358041 | mob: (+31) (0)6 20325030 | email: postİbureaudorith.nl | website: www.bureaudorith.nl